Conseqüències

Els efectes de la contaminació als ecosistemes marins són diversos:

El petroli abocat al mar: Cobreix les plomes dels ocells o el pèl dels mamífers marins i llavors no són capaços de flotar més sobre l’aigua. Els animals coberts de petroli perden l’aïllament que els hi proporcionava l’embolcall de plomes o de pèl per afrontar els canvis de temperatura i acaben morin de fred. Les víctimes moren ofegades, de fred o enverinades pel petroli que s’empassen mentre neden o es netegen el cos.

Les deixalles abocades al mar: Són perilloses tant per a les persones com per a la fauna: el vidre de les ampolles pot causar ferides i la mort d’alguns animals. Les anelles de plàstic que uneixen les llaunes de refrescos poden ser mortals per als animals marins perquè se’ls enreden al coll o al cos. Les xarxes perdudes poden ofegar els animals. Molts animals marins s’empassen les bosses de plàstic i moren.

Les substàncies químiques i els metalls pesants: Aquests poden produir efectes devastadors sobre la vida marina. Aquests elements tòxics s’incorporen a la cadena alimentària i acaben enverinant als peixos i altres animals com aus, mamífers, i fins i tot provoquen problemes de salut en les persones que consumeixen aquests animals.

Les plantes de reciclatge nuclear: Descarreguen grans quantitats d’aigües residuals amb un alt nivell de radioactivitat. Els peixos i les persones que els consumeixen poden incorporar la radioactivitat i patir greus problemes de salut.